Počinje velika prolećna akcija čišćenja Beograda

Srbija | Održivi razvoj

Foto-ilustracija: Pixabay

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će sledeće nedelje početi velika prolećna akcija čišćenja grada i pozvao sve sugrađane da prijave lokacije koje treba da se očiste i urede.

Do sada imamo 280 prijavljenih lokacija, a pozivam sugrađane da i dalje javljaju „Beokom servisu” koje lokacije treba srediti. Ovu akciju sprovodimo već četiri godine i imamo fantastične rezultate s obzirom na to da smo uspeli da uklonimo čak 2.000 divljih deponija, hiljade kubika smeća i šuta i svega onoga što je ometalo život Beograđanima, rekao je gradonačelnik i dodao da se nastavlja praksa pomaganja sugrađanima da se urede neki delovi grada koji i nisu toliko vidljivi, na primer blokovi, a gde je vremenom generisana velika količina smeća.

Mali je naglasio da je na ovaj način, nakon prijave sugrađana, počela da se čisti i velika deponija kod Pančevačkog mosta, sa koje je u poslednja dva meseca odneto 3.000 kubika smeća, a isto toliko će se tek odneti. Nakon što očistimo deponiju od smeća, mi ćemo urediti taj prostor i dati mu neku namenu. To će biti praksa i sa drugim deponijama, želimo da oplemenimo te prostore nakon što ih očistimo, a kako se ne bi na tim mestima generisale nove količine smeća – rekao je Siniša Mali.

On je pozvao društveno odgovorene kompanije da se uključe u prolećnu akciju čišćenja grada i da doniraju resurse i materijale. Velika prolećna akcija čišćenja počinje sledeće nedelje, a trajaće do početka leta.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević