Počinje tretman protiv krpelja u Novom Sadu

Vesti | Srbija

„Ciklonizacija“ sledeće sedmice počinje tretmane protiv krpelja u Novom Sadu i prigradskim naseljima, koji će trajati sve do kraja jeseni.

Foto-ilustracija: Pixabay

Njihove ekipe su tokom ove nedelje odradile monitoring na Limanima, Detelinari, Novom naselju, Ribarskom ostrvu, Adicama, a narednih dana na redu su Telep, Sajmište, Adamovićevo naselje, Sajlovo, a onda i sremska strana grada i sva prigradska naselja.

Dario Aćimović, menadžer „Ciklonizacije“ za odnose s javnošću Dario Aćimović kaže da je kontrola pokazala prisustvo krpelja, te je počela priprema tretmana.

„Bićemo spremni za tretmane početkom naredne nedelje, a kada će biti izvedeni, zavisi od vremenskih uslova. Inače, sistematska akcija obuhvata zelene javne površine, a kao i ranijih godina, akcenat će biti stavljen na prostore na kojima se okupljaju deca i prostore određene za istrčavanje kućnih ljubimaca“, kaže Aćimović.

Aćimović upozorava Novosađane na to da se tretiraju samo uređene zelene površine i da, ukoliko oni ili njihovi kućni ljubimci zalaze i na neuređene površine, obavezno posle toga treba da pregledaju da li na sebi ili svojim kućnim ljubimcima imaju krpelja.

Takođe, ukoliko primete krpelje u svom dvorištu treba da pozovu „Ciklonizaciju“, jer njihove ekipe izlaze na teren i po pozivima građana.

Izvir: novisad.com

Milisav Pajević