Počinje realizacija IMPACT projekta upravljanja otpadom i otpadnim vodama u opštinama

Srbija | Upravljanje otpadom

otpad novosti.rs

U utorak 26. januara 2016. godine u 12 časova u prostorijama Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine biće potpisan sporazum o saradnji na realizaciji projekta „Upravljanje otpadom i otpadnim vodama u opštinama – IMPACT“.

Kako je navedeno u saopštenju Vlade Republike Srbije, sporazum će potpisati ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković, direktor Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) za Srbiju gospodin Sigmund Miler i vođa IMPACT projekta gospodin Klaus Šmit.

Cilj projekta je poboljšanje uslova za sprovođenje cirkularne ekonomije kroz pretvaranje otpada u resurse za ponovnu upotrebu na nacionalnom i opštinskom nivou, a čime se podstiču inovacije u reciklaži, ograničava odlaganje otpada, smanjuju gubici resursa i podstiču promene ponašanja potrošača.

Projekat „Upravljanje otpadom i otpadnim vodama u opštinama – IMPACT“ nastavak je projekta iz 2012. godine, a biće realizovan u naredne tri godine. Njegova vrednost iznosiće oko tri miliona evra.

Sandra Jovićević

foto: novosti.rs