Počinje realizacija ekološkog projekta sakupljanja i reciklaže PET ambalaže u Travniku

Region | Upravljanje otpadom

Foto-ilustracija: Pixabay

Ekološki fakultet Internacionalnog univerziteta Travnik, opština Travnik, Eko-industrijski otpad „Zizi“ i sve osnovne škole sa područja Travnika u narednom periodu realizovaće projekat pod nazivom „Ne okolišaj, ubaci za peticu“.

Ugovor o realizaciji projekta potpisali su načelnik Opštine Travnik Admir Hadžiemrić, rektor Internacionalnog Univerziteta Travnik akademik prof. dr. Ibrahim Jusufranić, vlasnica firme Eko-industrijski otpad “Zizi” Zijada Isić i predstavnici svih škola sa područja opštine Travnik.

Glavni cilj projekta je sprečavanje zagađenja životne sredine, a realizovaće se kroz model organizovanog sakupljanja, odvoza, otkupa i reciklaže PET ambalaže, što će predstavljati veliki napredak u razvoju ekološke svesti unutar ekološke sredine opštine Travnik.

U projektu će učestvovati osnovne škole sa područja Opštine Travnik, a glavni akteri će biti učenici koji će prikupljati PET ambalažu. Prikupljeni novac od ovih aktivnosti će biti iskorišćen za ekskurzije, izlete i druge aktivnosti učenika.

Opština Travnik će obezbediti početna sredstva za ovaj projekt, a predstavnici Ekološkog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik će konstantno raditi na edukaciji i buđenju svesti najmlađe populacije putem edukativnih predavanja i radionica.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević