Počinje kampanja „Čisto lice Srbije“

Srbija | Upravljanje otpadom

cisto lice srbije beograd.rs

U prostorijama Privredne komore Beograda 2. decembra 2015. godine održana je konferencija za novinare povodom pokretanja kampanje „Čisto lice Srbije“.

Zamenik gradonačelnika grada Beograda gospodin Andreja Mladenović izjavio je da grad Beograd čini velike napore kako bi sistemski uredio odlaganje otpada. Kako je istakao, cela Srbija ima problem sa neregulisanim odlaganjem smeća tako da je grad Beograd doneo Plan upravljanja otpadom, a formirana je i Direkcija za upravljanje otpadom pri Sekretarijatu za zaštitu životne sredine. On je dodao da je u završnoj fazi postupak javno-privatnog partnerstva za deponiju „Vinča“, kao i da su pokrenuti reciklažni centri i dvorište i postavljanje reciklažnih kontejnera u Beogradu.

Predsednik udruženja „Moja Srbija“ gospodin Milan Ristić istakao je da će se uz pomoć akcije obezbediti sredstva za one građane kojima su najpotrebnija, kao i da će se u akciju uključiti lokalne samouprave, omladinska udruženja i zainteresovani građani.

Kampanju „Čisto lice Srbije“ pokreće udruženje „Moja Srbija“ u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku grada Beograda, a cilj akcije je podizanje svesti građana o reciklaži i zaštiti životne sredine, ali i usmeravanje prikupljenih sredstava u humanitarne svrhe.

Sandra Jovićević

foto: beograd.rs