Počinje izgradnja vodovoda u Subotici

Svet

vodovod subotica ugovor

Direktor građevinskog preduzeća „Graditelj NS“ iz Novog Sada gospodin Ljupko Kalaba i zamenik direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Subotice gospodin Čaba Šanta prošle nedelje potpisali su ugovor o izgradnji dva kolektora i centralnog magistralnog vododvoda.

Ugovorom je predviđeno da radovi na izgradnji Kolektora II, Kolektora VII i Centralnog magistralnog vodovoda u Subotici budu završeni za 23 meseca. Vrednost ovog projekta iznosi nešto više od 5,1 miliona evra, a realizovaće se u tri faze. Izgradnja ova dva kolektora i centralnog vodovoda deo je „Projekta unapređenja vodnih sistema grada Subotice“ koji se finansira uz pomoć Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Gradonačelnik Subotice Jene Maglaij istakao je da je izborom građevinskog preduzeća „Graditelj NS“ Subotica uštedela 1,5 miliona evra, s obzirom da je prema projektnoj dokumentaciji izgradnja kolektora i centralnog vodovoda trebalo da košta 6,6 miliona evra.

Zamenik direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ gospodin Čaba Šanta izjavio je da će ovim projektom Kolektor II nakon 30 godina biti završen. Takođe je dodao i da će izgradnja Centralnog magistralnog vodovoda obezbediti dovoljne količine vode građanima Subotice i u letnjim mesecima.

Direktor građevinskog preduzeća „Graditelj NS“ iz Novog Sada gospodin Ljupko Kalaba rekao je da će radovi na ovom projektu biti započeti u narednih 50 dana, a istakao je i iskustvo ovog preduzeća na sličnim radovima.

Sandra Jovićević

foto: subotica.rs