Počinje intenzivna revitalizacija niskonaponske elektromreže u Crnoj Gori

Vesti | Region

 

Foto: Vlada Crne Gore

Foto: Vlada Crne Gore

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković podržao je juče program prve intenzivne revitalizacije niskonaponske i srednjenaponske elektromreže koji bi trebalo da omogući svim građanima odnosno domaćinstvima i privrednim društvima u Crnoj Gori, pogotovo u Severnom regionu, da u roku od tri godine dobiju kvalitetno i pouzdano snabdevanje električnom energijom bez povećanja cena.

– Ovo je ozbiljan i kvalitetan program. Sačekaćemo izjašnjenje Regulatorne agencije za energetiku. Vlada će sa svoje strane podržati ovaj program od državnog značaja i postarati se, kao većinski vlasnik Elektroprivrede Crne Gore, da implementacija bude kvalitetna, rekao je premijer Duško Marković na sastanku sa predsednikom Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) Miodragom Čanovićem i izvršnim direktorom i članom Odbora direktora Zoranom Đukanovićem.

Prvi program revitalizacije niskonaponske mreže inicirao je pre nešto više od mesec predsednik Marković nakon što je u brojnim kontaktima sa građanima i privrednicima pogotovo u Severnom regionu ustanovio da kvalitetno snabdevanje električnom energijom predstavlja sve veći problem i za privredu i za građane.

Rukovodstvo CEDIS-a informisalo je predsednika Vlade o detaljima programa vrednog više od 80 miliona eura na osnovu kojeg će radovi početi već u februaru 2019. godine. Sastanku je prisustvovala i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Milisav Pajević