Početkom oktobra počinju radovi na rekonstrukciji fabrike vode u Užicu

Srbija

view_image

U utorak 27. septembra 2016. godine potpisan je ugovor za rekonstrukciju fabrike vode „Petar Antonijević“ u Užicu. Ugovor su potpisali potpredsednik Vlade Republike Srbije gospođa Zorana Mihajlović, gradonačelnik Užica gospodin Tihomir Petković i direktor preduzeća „Jedinstvo“ AD Sevojno gospodin Mića Mićić.

Gospođa Mihajlović je izjavila da će radovi na rekonstrukciji započeti 8. oktobra 2016. godine, a da se očekuje da budu završeni u roku od godinu dana. Istakla je da je vrednost radova 400 miliona dinara, od čega je Vlada Republike Srbije izdvojila 360 miliona dinara, dok je ostatak obezbedio grad Užice.

Gospodin Petković je podsetio na to da su se još 2013. godine pojavile cijanobakterije u akumulaciji Vrutci i da je Vlada Srbije brzo reagovala i sa milion evra finansirala priključenje na alternativni izvor za snabdevanje – Sušička vrela, odakle se i sada snabdeva Užice. On je dodao da će u prvoj fazi biti završen najveći deo posla i da će nakon nje ponovo moći da se koristi voda iz akumulacije Vrutci.

U prvoj fazi predviđena je ugradnja lamenarnih taložnika, izgradnja opreme, ozonizacija, postavljanje peščanih filtera i deo laboratorije, a u planu je da druga faza bude završena 2017. godine.

izvor: srbija.gov.rs

Sandra Jovićević