Počeo sedmi svetski samit o energiji u Abu Dabiju

Svet

World Future Energy SummitU Abu Dabiju je juče otvoren sedmi po redu svetski samit o energiji (World Future Energy Summit) koji je posvećen obnovljivim izvorima energije, čistim tehnologijama i energetskoj efikasnosti.

Pokrovitelji ovog samita su šeik Muhamed Bin Zajed Al Nahiana i nacionalna naftna kompanija iz Abu Dabija (Abu Dhabi National Oil Company).

Najavljeno je učešće više od 30 hiljada delegata i preko 1500 izlagača iz svih zemalja, kao i prisustvo svetskih lidera, stručnjaka iz oblasti OIE, investitora iz javnog i privatnog sektora.

Govoriće se o energetskoj efikasnosti, biomasi, geotermalnoj energiji, fotonaponskim solarnim sistemima, vetroenergiji, novim tehnološki naprednim prevoznim sredstvima koja ne zagađuju okolinu, hidroenergiji i sličnim temama savremene energetike.

Osim toga, ovaj samit obuhvatiće konferencije, međunarodnu izložbu i korporativne sastanke, i sve to u 3 dana koliko će trajati. Namera je da se predstave projekti iz oblasti OIE čija je ukupna vrednost viša od 500 miliona evra, a što može pomoći u pronalaženju kupaca i investitora u te projekte.

S.J.