Počeo program za mlade talente kompanije Huavei

Vesti | Srbija

Foto: Arhiva Huavei

Program za mlade talente kompanije Huavei (Huawei Technologies), “Seeds for the future”, koji je namenjen studentima informacionih tehnologija po prvi put održava se onlajn.

Najbolji IT studenti Univerziteta u Beograd i Univerziteta u Nišu imaće priliku da uče o 5G mreži, veštačkoj inteligenciji, sajber bezbednosti, kao i o teoriji liderstva i kineskoj kulturi.

Program je počeo juče i trajaće do 20. novembra.

Zbog pandemije koronavirusa Huavei  svoj program za talente ove godine organizuje u digitalnoj formi, a sastoji se od intenzivnog onlajn treninga u trajanju od jedne nedelje. Nakon pandemije, program će se ponovo nastaviti u Kini.

“Kako su informacione komunikacije značajno promenile modele poslovanja i korisnička očekivanja, upravo ovi treninzi postaju ključni u podučavanju mladih talenata izazovima moderne, digitalne, poslovne ere. Nadamo se da će svi studenti učešćem u ovom programu moći da saznaju više o kompaniji Huavei, ali i o tome na koji način možemo da doprinesemo našem društvu. Ovaj program smo započeli 2014. godine i do sada je učestvovalo više od 60 studenata iz Srbije”, istakao je Čen Čen, generalni menadžer kompanije Huavei.

Ove godine, u programu će učestovati 24 studenta Elektrotehničkog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka i Elektronskog fakulteta u Nišu. Studenti će pored virtuelne ture kroz sedište kompanije Huavei u Šenženu, IoT-a i programiranja u cloud-u, takođe imati prilike da se upoznaju i sa Huavei mobilnim ekosistemom i funkcionisanjem HMS-a.

Izvor: Huavei