Počeo Međunarodni sajam tehnike i informatike

Srbija

sajam tehnikw b92.net

Ministar privrede Republike Srbije gospodin Željko Sertić otvorio je u ponedeljak 11. maja 2015. godine Međunarodni sajam tehnike i informatikr u Beogradu.

On je ovom prilikom istakao da srpsko tržište u oblasti tehnologije ima veliki potencijal, a dodao je i da će uloga nauke u budućnosti biti veća kada je reč o razvoju ekonomije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja gospodin Srđan Verbić izjavio je da su inovacije i učenje veoma bitne kada je reč o razvoju tehnologije. On je rekao i da je nedavno osnovan Naučno-tehnološki park Beograd i da će sledeće godine sve kompanije koje budu u okviru ovog parka biti predstavljene na Sajmu tehnike i informatike.

Podsetimo, Međunarodni sajam tehnike i informatike održava se 11. do 15. maja 2015. godine na Beogradskom sajmu pod sloganom „Korak u budućnost“.Na sajmu će biti predstavljeni energetski sistemi, obnovljivi izvori energije, sistemi klimatizacije, grejanja i hlađenja, softveri, inovativni proizvodi i projekti. Održaće se i skup o unapređenju ekonomske saradnje Srbije i Italije u domenu razvoja i primene novih proizvodnih tehnologija. Očekuje se oko 20 hiljada posetilaca i oko 500 izlagača iz oko 20 zemalja.

Sandra Jovićević

foto: b92.net