Počelo proširenje kapaciteta toplane Dunav na Dorćolu

Srbija

toplana_280715

Montaža novog kolektora koji će obezbediti ujednačenije i stabilnije snabdevanje toplotnom energijom velikog broja potrošača iz centra Beograda, počela je u toplani Dunav na Dorćolu, a radovi vredni 80 miliona dinara trebalo bi da budu završeni 15. septembra 2016.

Predsednik skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da će zahvaljujući ovoj investiciji građani imati dobro i kvalitetno grejanje tokom cele zime, kao i da će se gašenjem individualnih kotlarnica stvoriti čistija životna sredina.

Radovi koji počinju danas na ovoj toplani su samo početak, jer ćemo gašenjem svih individualnih kotlarnica u Beogradu preći na nove ekološke metode korišćenja toplotne energije – rekao je Nikodijević i dodao da će radovi biti završeni do početka grejne sezone.

Direktor Javno komunalnog preduzeća Beogradske elektrane Goran Aleksić kazao je da se montažom ovog novog kolektora – sabirnika, težine 13 tona, nastavlja modernizacija i proširenje kapaciteta toplane Dunav jedne od najvećih toplana u Beogradu. Naglasio je da će modernizacijom te toplane, pored boljeg dotoka toplotne energije biti omogućeno i priključivanje novih korisnika na sistem daljinskog grejanja u Beogradu, kao i gašenje individualnih kotlarnica na Karaburmi.

izvor: ekapija.com