Počelo postavljanje reciklažnih ostrva u Beogradu

Srbija | Upravljanje otpadom

1744176_Vesic_v

Predstavnici grada Beograda obišli su prvo reciklažno ostrvo na teritoriji opštine Vračar, saopšteno je iz grada Beograda.

Menadžer grada Beograda gospodin Goran Vesić izjavio je da se reciklažno ostrvo sastoji od tri kontejnera čija je zapremina 3,2 metra kubna, a koji će služiti za odlaganje papira, plastike i stakla. On je dodao da će u toku naredne nedelje biti postavljeno oko 30 reciklažnih ostrva na teritoriji Vračara, Starog grada i Savskog venca, kao i da su u prethodnom periodu u saradnji sa kompanijom „Sekopak“ postavljeni kontejneri za odlaganje staklene ambalaže što je dalo efikasne rezultate. Gospodin Vesić je naveo i da će u narednom periodu na Vračaru, Starom gradu, Savskom vencu, Paliluli i Zvezdari biti postavljeno novih 1690 kontejnera, ali i da će početi zamena 200 kontejnera koji su potpuno propali.

Sekretar za zaštitu životne sredine grada Beograda gospodin Goran Trivan istakao je da su iskustva sa reciklažom dala dobre rezultate, kao i da će uskoro biti izabran partner za uklanjanje otpada u Beogradu. On je dodao da se u oblast upravljanja otpadom očekuju investicije vredne oko 250 miliona evra u narednom periodu.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ gospodin Miroslav Bogdanović izjavio je da na teritoriji Beograda već postoji 55 reciklažnih ostrva, a postavljanje novih reciklažnih ostrva nastavak je projekta koji je započet pre dve godine. Istakao je i da će u narednom periodu u Beogradu biti zamenjeno 22500 kontejnera zapremine 1,1 metar kubni.

Sandra Jovićević

foto: beograd.rs