Počeli radovi na izgradnji druge faze kanalizacije u Selenči

Srbija

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo gospodin Vuk Radojević prisustvovao je juče početku radova na izgradnji 2. faze kanalizacije u Selenči u opštini Bač.

Kako je rekao, opština Bač je jedna od najaktivnijih opština u Vojvodini kada je reč o projektima iz oblasti poljoprivrede i vodoprivrede. Zahvaljujući dobrim projektima sa kojim je aplicirala na konkurse, za ovu opštinu je u proteklih godinu dana opredeljeno 120 miliona dinara, istakao je Radojević.

Predsednik opštine Bač gospodin Dragan Stašević istakao je da je opština Bač ove godine od Pokrajinskog sekretarijata dobila sredstva za uređenje kanalske mreže, izgradnju atarskih puteva, opremanje poljočuvarske službe, kao i za 2. fazu izgradnje kanalizacije u Selenči. Kako je rekao, u ovoj fazi, biće izgrađeno 1.200 metara kanalizacione mreže i radovi će biti završeni u roku. Učešće Pokrajinskog sekretarijata u ovoj fazi izgradnje, a kako je to bilo i u 1. fazi, iznosi 80 odsto od ukupnog iznosa, dok je 20 odsto sredstava i celokupan PDV je obezbedila lokalna samouprava.

izvor: vojvodina.gov.rs

Sandra Jovićević