Počela sa radom trafostanica Sombor 1

Srbija

16-12_-2016_-_godine_trafo_stanica_sombor_1_Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Grada Sombora i Miroslav Kovačić, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije obišli su postrojenje transformatorske stanice (TS) „Sombor 1“ u Somboru. Posle studiozne i temeljne rekonstrukcije stanica je u stanju da isporuči električnu energiju prema najvišim standardima, a to omogućava dalji razvoj grada, obaveštava opština putem svog web sajta.

Rekonstruisana TS je u punom operativnom radu od 8. decembra 2016. godine, a o obimu i kvalitetu izvršenih radova Ratkovića i Kovačića je upoznao direktor ODS „EPS Distribucija“ d.o.o. Beograd – “Elektrodistribucija Sombor“ Sombor, dr Zoran Simendić.

-Rekonstrukcija i dogradnja te trafostanice obuhvatila je zamenu dotrajale opreme u postrojenju 110 kV, što podrazumeva radove na tri dalekovodna polja i dva transformatorska polja. TS 110/20 kV „Sombor 1“ će pružiti Somboru i okolini sigurniju, pouzdaniju i kvalitetniju isporuku električne energije. Stvoreni su uslovi za brži ekonomski i privredni razvoj Sombora jer se proširenjem 20 kV postrojenja omogućilo da se priključe 20 kV kablovski izvodi za industrijsku zonu Sombor – kaže direktor Ogranka „Elektrodistribucija Sombor“ dr Zoran Simendić i ističe da je vrednost obavljenih radova približno 219 miliona dinara.

Dr Simendić je istakao da je rekonstrukcija TS 110/20 kV „Sombor 1“ obavljena u kratkom roku i da je to veliki uspeh ED Sombor. Dr Simendić se zahvalio izvođačima i posebno radnicima ED Sombor i Novog Sada bez kojih rekonstrukcija nebi bila završena na vreme.

-Dobra priprema i timski rad su omogućili da se ova velika rekonstrukcija uradi u planiranom periodu i da dočekamo zimski period spremni – kazao je dr Zoran Simendić, direktor Ogranka „Elektrodistribucija Sombor“ Sombor.

Izvor: sombor.rs

V.Vukajlović