Počela sa radom prva Кlinika za bicikle u garaži „Obilićev venac”

Vesti | Mobilnost

Biciklisti Beograda su juče od 10 do 12 časova mogli da posete prvu Кliniku za bicikle u garaži „Obilićev venac”, na petom nivou, gde su imali priliku da besplatno provere stanje svojih dvotočkaša i urade na njima sitne popravke.

Foto: Grad Beograd

U garaži je kontrolisana ispravnost i dopumpavanje guma, ispravnost upravljačkog dela bicikla, podešavanje volana i viljuške i slično.

Direktor JКP „Parking servis“ Andrija Čupković rekao je da je društveno-odgovorno poslovanje „Parking servisa” jedna od važnih stavki poslovanja ovog preduzeća.

„Postavili smo visoke standarde kada je naše društveno-odgovorno poslovanje u pitanju i konstantno radimo na tome da budemo još bolji.

„Obilićev venac” je prošle godine dobio sertifikat Parksmart i prva je sertifikovana garaža u Evropi sa epitetom zelene garaže.

Sada smo konkurisali i za nagradu Evropske asocijacije parkirališta u kategoriji rekonstruisanih garaža.

Кlinika za bicikle je samo još jedna od novina koju ćemo od sada periodično organizovati u ovoj garaži. Nastavićemo sa promocijom alternativnih vidova prevoza u sklopu akcije „Parkiraj i bicikliraj“, koju smo ove godine započeli uvođenjem većeg broja dvotočkaša, ali i dečjih bicikala u našem biciklističkom voznom parku, kao i mogućnošću da porodica sada za jedno parkirano vozilo preuzima čak četiri bicikla – dva za odrasle i dva za decu“, rekao je Čupković.

Od ove sezone, „Parking servis” će periodično organizovati Кliniku za popravku bicikala i na drugim objektima.

Iz ovog preduzeća podsećaju da je u okviru akcije „Parkiraj i bicikliraj” korisnicima koji parkiraju u garaži „Obilićev venac” i na parkiralištima „Ada Ciganlija”, „Milan Gale Muškatirović” i „Sava centar” na raspolaganju besplatno korišćenje bicikala za decu i odrasle. Nakon što parkiraju vozilo, mogu da preuzmu na korišćenje čak četiri bicikla. Bicikle mogu da preuzmu na privremeno korišćenje svakoga dana od devet do 21 čas.

„Parking servis“ ovom akcijom i zamenom jednog vozila u saobraćaju sa biciklima za celu porodicu utiče i na očuvanje životne sredine i razvoj biciklističkog saobraćaja.

Milisav Pajević