Počela prolećna akcija uklanjanja krupnog otpada u Novom Sadu

Vesti | Upravljanje otpadom

Javno-komunalno preduzeće „Čistoća“ počelo je sa prolećnom akcijom uklanjanja krupnog otpada.

Foto-ilustracija: Pixabay

Akcija je počela postavljanjem kontejnera u mesnim zajednicama Dunav, Žitni trg, Stari grad i Prva vojvođanska brigada, Boško Buha i Liman, a u planu je da se krupni otpad prikupi i u drugim delovima grada.

Krupan otpad „Čistoća“ i organizovano odnosi ovih dana. Tačan raspored postavljanja kontejnera za tu namenu ispred zgrada mesnih zajednica pročitajte ovde.

„Najveći problem je što se otpad odlaže svuda na javnoj površini, dakle neophodno je da to čine organizovano na za to predviđena mesta ili ako imaju takav otpad da nas pozovu na broj telefona 021-443611 ili da odnesu na gradsku deponiju gde mogu besplatno odložiti otpad“, kaže Danijela Jankov potparolka JKP „Čistoća“.

„Da podsetimo, kazna za nepropisno odlaganje smeća za fizička lica iznosi osam hiljada dinara, a za pravna lica od 50 hiljada do milion dinara“, dodaje Danijela Jankov.

U Čistoći podsećaju i na mogućnost iznajmljivanja kontejnera predviđenog za odlaganje krupnog otpada, koji njihovi radnici u dogovoru sa sugrađanima donesu i odnesu.

Izvor: RTV

Milisav Pajević