Počela korporativizacija JP „Elektroprivreda Srbije“

Srbija

EPS

U ponedeljak 2. februara 2015. godine JP „Elektroprivreda Srbije“ predstavila je novoimenovani Odbor izvršnih direktora EPS-a.

Direktor EPS-a gospodin Aleksandar Obradović ovom prilikom je istakao da je započet proces korporativizacije EPS-a. Prema njegovim rečima, prva faza korporativizacije ovog preduzeća trajaće do 1. jula ove godine, dok će druga faza biti završena u julu sledeće godine. On je dodao da će u prvoj fazi biti smanjen broj privrednih društava u okviru ovog preduzeća, dok će završetkom druge faze EPS iz javnog preduzeća preći u akcionarsko društvo. Takođe je istakao da će korporativizacija doprineti uštedi oko 36 miliona evra mesečno.

Ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić na predstavljanju novog Odbora izvršnih direktora EPS-a rekao je da su u toku ozbiljni proračuni da li će električna energija poskupeti ove godine. On je istakao da će na poskupljenje električne energije uticati aranžman sa MMF-om, Takođe je podsetio i da se od 1. januara 2015. godine sprovodi oštrija politika vezana za naplatu računa za električnu energiju.

Sandra Jovićević

foto: eps.rs