Počela izgradnja Reciklažnog centra u Kragujevcu

Srbija | Upravljanje otpadom

4

Krajem prošle nedelje u Kragujevcu položen je temelj za izgradnju Reciklažnog centra. Događaju su prisustvovali predstavnici grada Kragujevca i JKP „Čistoća“.

Član Gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi i ravnomerni razvoj gospodin Vladimir Maksimović izjavio je da izgradnju Reciklažnog centra u Kragujevcu finansira Ministartsvo poljoprivrede i zaštite životne sredine sredstvima koja su povučena iz nekadašnjeg Fonda za zaštitu životne sredine, a vrednost investicije iznosi preko 45 miliona dinara. Istakao je da će centar biti izgrađen po najsavremenijim standardima, kao i da je reciklaža od izuzetne važnosti. Naveo je da će se u narednom periodu rešavati problem otpada u Kragujevcu nabavkom novih kamiona i kontejnera.

Direktor JKP „Čistoća“ gospodin Radosav Matić dodao je da je ovo komunalno preduzeće odlaganje otpada do sada obavljalo na više lokacija i u neprilagođenim uslovima. Kako je istakao, završetak izgradnje Reciklažnog centra očekuje se na jesen, a predviđeno je da će u početnoj fazi JKP „Čistoća“ imati prihod od oko 30 miliona dinara godišnje.

Reciklažni centar će se nalaziti u Industrijskoj zoni u Kragujevcu, a zauzimaće površinu od oko 10 hiljada kvadrata.

Sandra Jovićević

foto: kragujevac.rs