Počela akcija čišćenja kanala na levoj obali Dunava

Vesti | Srbija

Član Gradskog veća Grada Beograda Dragomir Petronijević rekao je za TV „Prva” da je počela akcija čišćenja kanala na levoj obali Dunava, za koju je država izdvojila dva miliona evra.

Foto: Grad Beograd

„Posekli smo drveće čije je korenje pravilo blokade, zatim nefunkcionalne mostiće sa nedovoljnim prečnikom cevi koje inspekcija popisuje“, rekao je Petronijević.

Prema njegovim rečima, sa Evropskom investicionom bankom odvojeno je 54 miliona evra za finansiranje izgradnje kanalizaciona mreže.

„Iz gradskog budžeta za ovaj poduhvat biće uloženo 17 miliona evra, a radovi počinju u martu 2020. godine. Trenutno se radi projektna dokumentacija, kako je i obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je obišao poplavljene delove“, naglasio je član Gradskog veća.

Petronijević je još jednom napomenuo da će inspekcija nastaviti da radi svoj posao kao i komunalna policija, i naglasio da ovi otvori i kanali nisu kontejneri za odlaganje raznog otpada.

„Ovo su otvoreni slivovi, ovde ne smeju da se sprovode septičke jame, niti kanalizacija direktno zbog čega ćemo sve takve odvode zatvoriti. Septičke jame je potrebno čistiti i prazniti, a ne sprovoditi u našu okolinu i tako zagađivati prirodu“, objasnio je on i dodao da kada se sve ovo očisti, trebalo bi da bude ispunjeno ribom i bude ukras leve obale Dunava, a ne njeno ruglo.

Izvor: Grad Beograd

Milisav Pajević