Po želji Darka Rundeka – trajne plastične čaše na koncertima u Beogradu

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto-ilustracija: Pixabay

Na manifestaciji „Dani Darka Rundeka u Beogradu“ koja će se održati od 1. do 7. marta u Domu omladine Beograd, posetioci će prvi put u Srbiji imati priliku da konzumiraju piće isključivo iz trajnih čaša koje se na bacaju.

Posetioci će na nekoliko punktova u Domu omladine, moći za 100 dinara kaucije dobiju čašu za pivo, vodu i sokove. Prilikom izlaska, imaće mogućnost da čašu ponesu sa sobom kao suvenir ili da je vrate na punkt i dobiju nazad svojih 100 dinara.

Muzičar se ranije, najavljujući turneju, obratio publici video porukom u kojoj ih je zamolio da ispoštuju ovo pravilo. Prema njegovim rečima, time se izbegava na muzičkim događajima jednokratno korišćenje i bacanje „bar 2 ili 3 hiljade glupih plastičnih čaša koje se ne mogu raspasti, koje su ružne, koje će zagađivati vodu i gnjaviti nas još stolećima“.

„Trajaće 500 godina, lijepo je iz njih piti, ne mogu se razbiti i lijepo izgledaju“, ističe u video poruci hrvatski muzičar.

Nakon prvog održanog koncerta, muzičar je na svom profilu objavio još jedan video u kom pokazuje kako čaše izgledaju i podseća posetioce da mogu da je ponesu kao suvenir sa koncerta ili da poklone nekome i izrazio nadu da će se ova praksa ustaliti.