Plaža u Igalu i dalje „zatrpana“ smećem

Vesti | Region

Foto: https://pixabay.com

Plaža u Igalu i dalje je „zatrpana“ smećem.

Na potezu je Komunalna policija, koji su takođe ranije najavili da će sve javne plaže i obala biti očišćeni prije novogodišnjih praznika.

Direktor Komunalnog preduzeća “Čistoća” – Herceg Novi, Vladimir Arsić kaže da plaže koje održava komunalno preduzeće su očišćene, no plaže koje su date pod zakup.

Upitan postoje li mehanizmi da Komunalno preduzeće “Čistoća” očisti plažu, a da račun ispostavi zakupcu.

– Ima mehanizama naravno. Komunalna policija nam da nalog, ali naravno sedam dana nakon što oni ne postupe po dostavljenom Rešenju Komunalne policije. Moram istaći da smo sa predstavnicima JP Morsko dobro obišli sve plaže koje mi održavamo i konstatovali da je naš dio posla završen. Inače, čudime da već nisu kažnjeni neodgovorni zakupci. Apsolutno se slažem da je ružno dočekati praznike sa ovakvim plažama“, kazao je Vladimir Arsić.

Svi zakupci/korisnici morskog dobra dužni su da kupališta održavaju čistim i urednim u skladu sa Ugovorom o korišćenju morskog dobra, a po istom su dužni da komunalni red na kupalištima održavaju tokom cijele godine, naročito u periodu zimskih meseci. Na osnovu prijava kontrolora Morskog dobra, ovo preduzeće će uputiti opomene zakupcima da očiste plaže”, naveli su ranije iz JP Morskog dobra.

Na potezu je Komunalna policija, koji su takođe ranije najavili da će sve javne plaže i obala biti očišćeni pre novogodišnjih praznika.

Izvor: RTCG

Milisav Pajević