Petrovići u Nikšiću dobili vodovod

Vesti | Region

 

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Vodovod Petrovići u Nikšiću u čiju je izgradnju sredstvima Opštine i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja uloženo oko 500 hiljada evra, u subotu su otvorili potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede mr Milutin Simović i gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović, u prisustvu predstavnika Vodovoda Nikšić, Elektroprivrede, CEDIS-a i brojnih meštana.

Potpredsednik Simović je izrazio uverenje da će voda u Petrovićima biti signal povratka mnogim drugim vrednim domaćinima da se vrate, aktiviraju imanja i da stvore novu vrednost za razvoj ovog kraja.

Potpredsednik Simović se ovom prilikom zahvalio i izvođaču radova, Vodovodu Nikšić, na realizaciji tehnički zahtevnog projekta u ni malo lakom, krševitom terenu, kao i svim zaposlenima u tom preduzeću, sa željom da nastave sa takvim pregalaštvom.

Iskazao je odnos poštovanja i prema naporima Elektroprivrede Crne Gore i CEDIS-a, koji su omogućili energetska rešenja za gradnju i funkcionisanje vodovoda.

– Siguran sam da će CEDIS u narednom periodu veoma odgovorno i efikasno rešiti ono što je nedavno promovisan projekat rekonstrukcije niskonaponske mreže, kako bi sve manje bilo primedbi iz gradskih i seoskih područja na kvalitet napajanja električnom energijom. U partnerstvu, uz dobar menadžment ovih kompanija, verujem da ćemo  realizovati ambiciozan program koji vredi desetine miliona evra, poručio je potpredsednik Vlade Crne Gore.

Milisav Pajević