Pčelarska manifestacija „Miris lipe i meda“ potvrda posvećenog rada pčelara i darova prirode

Vesti | Region

Potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović prisustvovao je prošlog petka otvaranju pčelarske manifestacije „Miris lipe i meda“ koja se tradicionalno već treću deceniju održava na Cetinju, na Petrovdan.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

U organizaciji Udruženja pčelara sa Cetinja, najstarijeg u Crnoj Gori, i ovogodišnja manifestacija okupila je 50 izlagača meda i pčelinjih proizvoda dominantno sa ovog područja.

Potpredsednik Simović sa saradnicima obišao je izlagače i razgovarao sa pčelarima. On je ocenio da ovogodišnja manifestacija ima posebnu vrednost jer se slavi 30 godina od prve koja je održana na Balšiću pazaru.

„Ova manifestacija pod nazvom „Miris lipa i meda“, predstavlja rad vrednih domaćina, vrednih pčelara koji na prostoru Cetinja povezuju svoj rad i ono što su izdašni darovi prirode ovog područja.

Kao rezultat toga spoja dobijamo ono što je posebno vredno i sa čim se možemo svi pohvaliti, ne samo ovde, nego širom Crne Gore, a to je tradicionalni, autohtoni, kvalitetni crnogorski med.

To je naša šansa i mogućnost koju nastojimo da valorizujemo, zajedničkim naporima pčelara, Prestonice Cetinje, kao i ostalih lokalnih samouprava, vrednog rada, pčelarskih udruženja i Saveza pčelarskih organizacija i Vlade Crne Gore koja duži niz godina kreira sve izdašniju podršku sektoru poljoprivrede, posebno pčelarstvu“, ocenio je Simović u izjavi medijima.

Milisav Pajević