PARKOVIJADA NA KOPAONIKU: Saznajte koji nacionalni park je pobedio na takmičenju (FOTO)

Foto: PZZP

Javno preduzeće „Nacionalni park Kopaonik“ bio je domaćin XVIII po redu Parkovijade koja je održana na Kopaoniku od šestog do devetog jula.

Zaposleni u Nacionalnim parkovima: „Tara“, „Đerdap“, „Kopaonik“, „Fruška Gora“ i „Kozara“, kao i zaposleni u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine Srbije, Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode i Zavodu za zaštitu prirode Srbije i predstvanici upravljača SRP “Zasavica“ su se nadmetali u više sportskih disciplina.

Prvo mesto u ukupnom plasmanu osvojio je NP „Tara“, drugo NP „Kopaonik“, a Pokrajinski zavod za zaštitu prirode je zauzeo izuzetno treće mesto.

Pored sportskog takmičenja organizovan je i okrugli sto na kome su stručnjaci – zaštitari, predstavnici svih učesnika diskutovali o aktuelnim temama iz oblasti zaštite prirode i životne sredine.

Foto: PZZP

Organizator Parkovijade je za sve učesnike obezbedio obilazak manastira Gradac, Gradačke banje, Pančićevog vrha, najvišeg vrha Kopaonika (2017. m) kao i arheološki lokalitet Nebeske stolice. Pored toga, na putu do Kopaonika, učesnici Parkovijade su obišli i Prirodnjački centar u Svilajncu kao i manastir Studenicu.