Paraćin planira da više od 8000 svetiljki zameni LED rasvetom

Vesti | Srbija

 

Foto: ESCO ELIOS

Na sednici Opštinskog veća Paraćina, koja prošle nedelje održana, bio je predlog projekta javno-privatnog partnerstva na rekonstrukciji javnog osvetljenja, koji je podnela firma „Esko Elios“ iz Novog Sada.

Predstavnici ove firme predstavili su najvažnije delove svog projekta, a na sličnima već rade u desetak opština u Srbiji.

Ponudili su zamenu više od 8.000 postojećih svetiljki na teritoriji opštine Paraćin led rasvetom, koja troši daleko manje struje, a iz uštede u struji tokom više godina će se obaviti zamena kompletne javne rasvete, tako da Opština Paraćin ni dinar ne mora da investira unapred, a sav rizik je na privatnom partneru.

Tokom razgovora o ovom projektu, Aleksandar Milojković, direktor Direkcije za izgradnju izneo je nekoliko zamerki koje će novosadska firma razmotriti, pa će se na narednim sednicama Opštinskog veća Paraćina odlučivati po ovom pitanju.

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Info-energetski Paraćin“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

Milisav Pajević