Pančevo dobitnik BEES AWARD 2015

Srbija | Održivi razvoj

pancevo.rs bees 2015

Grad Pančevo dobio je priznanje BEES AWARD 2015 za opredeljenje ka racionalnom korišćenju energije, povećanje energetske efikasnosti i korišćenje alternativnih izvora energije verifikovanom kroz Strategiju razvoja grada Pančeva do 2020. godine, kreiranja pozitivnog i podsticajnog ambijenta sa privrednim sektorom, stručnom javnosti i građanstvom, navodi se u saopštenju grada Pančeva.

Gradonačelnik Pančeva gospodin Saša Pavlov na biznis konferenciji BEES 2015 predstavio je projekat BANAT SUN 4 ALL koji se realizuje u okviru programa IPA prekogranične saradnje Rumunija-Srbija 2007-2013, a koji ima za cilj promociju i implementaciju solarne energije za proizvodnju tople potrošne vode, kao i povećanje učešća novih inovativnih tehnologija kao podršci održivom razvoju u gradu Pančevo – opštini Lugoš. Neki od ciljeva projekta su i smanjenje zagađenja životne sredine, promocija održivog razvoja i racionalnog korišćenja energije, ali i podizanje svesti građana o značaju obnovljivih izvora energije. Predstavnici Pančeva predstavili su i projekte održivog saobraćaja, biomase u sistemu daljinskog grejanja, iskorišćenja geotermalne energije.

Biznis konferencija BEES 2015 „Razvoj tržišta energetske efikasnosti kroz nove modele finansiranja“ održana je 15. decembra 2015. godine u organizaciji „Mass Media International“.

Sandra Jovićević

foto: pancevo.rs