Palić dobija kanalizacionu mrežu

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto: Subotica.com

Izgradnja kanalizacije na Paliću teče zadovoljavajućom dinamikom, poručuju nadležni. Na završenim deonicama, u decembru je počela i izgradnja prvih priključaka za domaćinstva, a da li će radovi probiti rok koji je osam meseci, zavisiće od vremenskih prilika, pojašnjavaju u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Palić je još od avgusta veliko gradilište. Sa kanalizacionom mrežom stiglo se do polovine, mehanizacija se ovih dana preselila do Riječke i Sušačke ulice blizu jezera, kao i kod Muškog štrada, gde je Master planom predviđena izgradnja turističkih objekata. I potisni vod je stigao do Fabrike „Hemos“ i izgrađeno je više od polovine.

„To znači da je od 5 kilometara izgrađeno oko 3,6 kilometara. Isto tako napreduju i radovi u stambenom delu naselja i tu je negde oko 50-55 odsto izgrađena mreža“, kaže Čaba Šanta, izvršni direktor za resor investicija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Paralelno se grade i kućni priključci, kojih bi trebalo da bude 630.

„Što se tiče priključaka, ‘Vodovod’ je sklopio ugovor sa drugim izvođačem za te radove, a radovi su započeti u decembru prošle godine i do sada je izgrađeno 45 novih priključaka za korisnike“, dodaje Šanta.

Cena priključka je 27.000 dinara, uz mogućnost otplate na 24 mesečne rate, a ukoliko se isplati u celini dobija se popust od 20 odsto.

Izvor: Subotica.com