Otvorena izložba dečjih radova pod nazivom „Vrtić bez otpada“

Foto: Miloš Ćirković

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, juče je otvorena izložba dečjih radova pod nazivom „Vrtić bez otpada“.

Izložbu je priredilo Udruženje novinara „Eko vest“ u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Radosno detinjstvo“ uz finansijsku podršku Gradske uprave za zaštitu životne sredine grada Novog Sada, a u okviru projekta „Vrtić bez otpada“.

Prisutnim gostima se obratio novinar Milisav Pajević iz Udruženja novinara „Eko vest“.

On je naveo da je ova izložba proizašla iz projekta „Vrtić bez otpada“ i istakao da je učestvovalo 11 vrtića, 19 grupa što je rezultiralo sa preko 250 radova.

Foto: Miloš Ćirković

Gostima se obratila i master biolog Marina Tomić, v.d. direktorica Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

Ona je istakla da je najvažnije što su najmlađi uključeni u jednu ovakvu akciju, a da je obaveza nas odraslih da naučimo decu da razvijaju ljubav i osećaj odgovornosti prema očuvanju životne sredine i prirode.

Čast da otvori ovu izložbu pripala je Elmi Bjelici, v.d. zamenici načelnice Gradske uprave za zaštitu životne sredine grada Novog Sada.

Foto: Miloš Ćirković

Ona je navela da je tema izložbe  veoma značajna za jačanje svesti o potrebi zaštite životne sredine i kroz realizaciju ovog projekta deca su u sklopu radionica dobila informacije o tome da otpad nije uvek samo smeće i da ponekad može ponovo da se upotrebi kao nov proizvod.

Upriličena je i svečana podela zahvalnica vaspitačima čije su grupe učestvovale sa svojim radovima na ovoj izložbi.

Izložba je otvorena za javnost do srede 12. decembra.

Milisav Pajević