Otvoren poziv za nagradu “Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards”

Region | Održivi razvoj

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) organizuje drugi put u Bosni i Hercegovini dodelu nagrade “Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards”.

Foto: Pixabay

Kako je saopšteno, do 18. marta 2018. godine moguće je nominovati grad ili opštinu, poslovne subjekte, nevladine organizacije ili fondacije, škole ili obdaništa, ali i građane pojedince u kategorijama do 30 godina starosti i više od 30 godina starosti, kao i neformalne grupe građana poput građanskih inicijativa.

Dodela ove nagrade organizuje se uz podršku Ambasade Republike Češke, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), GIZ-a, Federalnog ministarstva okoline i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoline Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Namera je ovakvom kampanjom promovisati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u BiH i pronaći institucije, preduzeća i pojedince koji uspešno promovišu vrednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i motivišu druge, saopšteno je iz Centra za razvoj i podršku.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević