Otvoren poziv za nagradu “Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards”

Region | Održivi razvoj

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) organizuje drugi put u Bosni i Hercegovini dodelu nagrade “Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards”.

Kako je saopšteno, do 18. marta 2018. godine moguće je nominovati grad ili opštinu, poslovne subjekte, nevladine organizacije ili fondacije, škole ili obdaništa, ali i građane pojedince u kategorijama do 30 godina starosti i više od 30 godina starosti, kao i neformalne grupe građana poput građanskih inicijativa.

Dodela ove nagrade organizuje se uz podršku Ambasade Republike Češke, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), GIZ-a, Federalnog ministarstva okoline i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoline Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Namera je ovakvom kampanjom promovisati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u BiH i pronaći institucije, preduzeća i pojedince koji uspešno promovišu vrednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i motivišu druge, saopšteno je iz Centra za razvoj i podršku.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević