Otvoren pogon za reciklažu elektronske opreme u Novom Sadu

Srbija | Upravljanje otpadom

elektronski-otpad vesti.kombib.rs

U ponedeljak 29. juna 2015. godine u Novom Sadu kompanija Alkemica Solutions otvorila je pogon za reciklažu telefonske i kompjuterske opreme.

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Novog Sada gospođa Marijana Dukić Mijatović izjavila je da je prioritet Novog Sada podizanje investicionih potencijala. Kako je istakla, cilj je da Novi Sad bude jedan od vodećih privrednih centara u Srbiji čemu doprinosi i otvaranje reciklažnog pogona kompanije Alkemica Solutions.

Jedan od direktora kompanije Alkemica Solutions gospodin Emanuel Frezolini dodao je da ovaj pogon predstavlja pilot projekat čija vrednost iznosi oko 650 hiljada evra. Prema njegovim rečima, Novi Sad je izabran za ovaj projekat zbog svog povoljnog geografskog položaja i dobre infrastrukturne povezanosti. Kako je naveo, u planu je zapošljavanje oko 30 radnika, a u narednih 18 meseci očekuje se proširenje proizvodnje.

Kompanija Alkemica Solutions bavi se reciklažom elektronskog otpada, a u pogonu koji se nalazi u Slobodnoj zoni u Novom Sadu recikliraće se telefonska i kompjuterska oprema bez baterija i monitora.

Sandra Jovićević

foto: vesti.kombib.rs