Međunarodni sajam komunalne opreme KOMDEL Expo

Vesti | Srbija

 

Foto: Milisav Pajević

Foto: Milisav Pajević

Međunarodni sajam komunalne opreme KOMDEL Expo u partnerskoj organizaciji JKP “Šumadija Kragujevac“, Poslovnog udruženja komunalnih preduzeća Srbije Komdel i Privredne komore Srbije, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca otvoren je juče na Šumadija sajmu i trajaće petka, 8. juna.

Četrnaesti po redu međunarodni sajam komunalne opreme posle par godina ponovo se održava u Kragujevcu a zvanično je, u prisustvu predsednika Skupštine Miroslava Petrašinosvića, predstavnika GV, Privredne komore Srbije, direktora javnih i javno – komunalnih preduzeća, otvorio zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović.

– Veliko mi je zadovoljstvo da međunarodni sajam ovog tipa bude u gradu Kragujevcu. Grad Kragujevac se pokazao kao lider u komunalnoj delatnosti. Gradsko rukovodstvo je nasledilo puno problema u ovoj oblasti ali su na sreću svi uspešno rešeni i danas je slika komunalnog sektora potpuno drugačija, rekao je Ivica Momčilović, zamenik gradonačenika i podsetio da JKP Šumadija Kragujevac, nekadašnje JKP Čistoća, danas ima 13 novih kamiona, novu opremu u koju je uloženo oko 2, 5 miliona evra, a nedavno sa preko 20 vozila obnovljen vozni park u JKP Vodovod i kanalizacija. Isto radimo i u JKP Zelenilo, a sve to radi boljeg finkcionisanja i poboljšanja uslova u komunalnom sektoru. Jasno je profilisana i vidljiva naša politika. Želimo da učinimo sve da, pre svega, građani koji su nas delegirali da ovde reprezentujemo njih i njihove interese, imaju lep i čist grad u kojem žive. Ovakvi sajmovi su prava prilika da se upoznamo sa novim tehnologijma u ovoj oblasti, istakao je zamenik gradonačelnika Momčilović.

Govoreći o važnosti funkcionisanja komunalne delatnosti za jednu lokalnu samoupravu i čitavog društva, Nemanja Dimitrijević, direktor JKP Šumadija Kragujevca i predstavnik Poslovnog udruženja Komdel izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja sajma u Kragujevcu i očekivanja da će u narednom periodu biti još uspešniji u obavljanju komunalnih delatnosti.

Dimitrijević je izlagačima poželeo uspešne poslovne kontakte, a predstavnicima javno komunalnih preduzeća i lokalnih samouprava da ponudom na sajmu pronađu rešenja za neke od problema.

– Sajam komunalne opreme je od posebnog značaja. Postao je mesto spajanja proizvođača i prodavaca opreme za komunalnu delatnost i dobra platforma za podsticaj i dalji razvoj komunalnog sektora a u tome vidimo poseban značaj, rekao je Predrag Lučić, direktor Regionalne privredne komore šumadijskog i pomoravskog upravnog okruga i istakao posebnu važnost stručnih predavanja i konferencija u okviru pratećeg programa sajma.

On je dodao da je komunalni sektor  razvojna šansa za privredu Srbije, značajna mogućnost investiranja i da je na nama  da taj investicioni potencijal što bolje promovišemo i kroz javno – privatno partnerstvo pretočimo u nove investicije.

Milisav Pajević