Otvoren konkurs za Vip Ekoreportere

Srbija

Mladi-Eko-reporteri-Prirucnik-720x340Otvoren je konkurs za Vip Ekoreportere u okviru međunarodnog programa Mladi Ekoreporteri. Program Mladi Ekoreporteri sprovodi se od 2014. godine u Srbiji, a kompanija Vip mobile drugu godinu zaredom nagrađuje najuspešnije pojedince u okviru programa. Konkurs je otvoren za učesnike od 11-21 godine koji istražuju pitanja i probleme zaštite životne sredine i izveštavaju o njima kroz pisani, fotografski ili video zapis. I ove godine nagrađujemo najbolje radove u svakoj kategoriji, tabletom za osvojeno prvo mesto, eksternim hard diskom za osvojeno drugo mesto i eksternim punjačem za telefon za osvojeno treće mesto. Konkurs je otvoren do 15. aprila.

Učesnici mogu da prijave više od jednog tipa rada i mogu da rade individualno ili u grupama. U slučaju grupnih radova, grupi će biti dodeljena jedna nagrada. Prvoplasirani radovi sa nacionalnog takmičenja biće prosleđeni na međunarodno takmičenje. Međunarodni program Mladi Ekoreporteri (Young Reporters for the Environment – YRE) predstavljaju mrežu mladih, pasioniranih ljudi, koji obrazuju javnost o održivom razvoju angažovanjem u kreativnom eko-novinarstvu. Koordinisani od strane Fondacije za obrazovanje o zaštiti životne sredine (FEE), YRE su prisutni u više od 30 zemalja širom sveta, a od 2013. i u našoj zemlji. Do 2014. godine u programu je učestvovalo preko 30000 mladih Eko-reportera širom sveta. Kroz program Mladi Ekorepoteri učesnici, od 11-21 godine, istražuju pitanja i probleme vezane za zaštitu životne sredine i izveštavaju o njima kroz pisani, fotografski ili video zapis, predlažući rešenja kad god je moguće.

Program razvija veštine i znanja učesnika. Pruža im dublje razumevanje održivog razvoja, jača njihove komunikacione veštine, podstiče ličnu inicijativu i timski rad, razvija socijalnu odgovornost i unapređuje liderske sposobnosti. Svaka osoba uzrasta od 11-21 godine koja želi da postane Eko-reporter i da istažuje lokalne probleme i pitanja u životnoj sredini može da se prijavi. U program mogu da se uključe škole, fakulteti i svi zainteresovani pojedinci. Nacionalno takmičenje se završava krajem marta. Nacionalni žiri bira najbolji članak, fotografiju/fotopriču i video iz 3 starosne kategorije (12-15, 16-18, 19-21 godina), koje Nacionalni operater prosleđuje na međunarodno takmičenje.

Ukoliko ste zainteresovani, prijavu možete izvršiti putem ovog linka.

www.staklenozvono.rs