Otvoren konkurs za „Siemens“ novinarsku nagradu na temu „Izazovi modernog saobraćaja“

Srbija

siemensKompanija „Siemens“ i ove godine održava tradicionalno takmičenje za novinarsku nagradu (Siemens Press Awards), a ovogodišnja tema je „Izazovi modernog saobraćaja“.

U takmičenju, koje se održava četvrti put po redu, mogu učestvovati novinari čiji je autorski rad na temu zelenih tehnologija, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine u oblasti saobraćaja objavljen od 1. marta do 1. septembra 2014. godine u štampanim ili elektronskim medijima, u agencijskim prilozima ili u prilozima objavljenim u elektronskim medijima.

Cilj ove nagrade je razvijanje, negovanje i unapređenje kvaliteta izveštavanja o tehničkim inovacijama u saobraćaju, ali i približavanje ove teme široj populaciji.

Žiri koji će činiti gospodin prof. dr Nikola Rajaković (Elektrotehnički fakultet u Beogradu), gospođa Biljana Korica Vukajlović („Ekonomist“), gospođa Ružica Vranković (Radio Televizija Srbije), gospodin Slobodan Bubnjević („Vreme“), gospodin Gojko Vlaković („Danas“) i gospođa Jovana Žuržin (direktor Korporativnih komunikacija kompanije „Siemens“ u Beogradu) ocenjivaće radove na osnovu usklađenosti sa temom, aktuelnosti, inovativnosti, argumenata, relevantnosti, ali i autorskog pečata.

Prijave mogu podneti novinari, slobodno angažovani novinari i dopisnici elektronskim putem ili poštom, a autori najbolja tri rada će biti nagrađeni putovanjem u Minhen gde će imati priliku da posete „Siemens“ fabriku lokomotiva koja je u pogonu preko 170 godina, a gde će moći da se upoznaju sa najsavremenijim rešenjima iz oblasti transporta.

S.J.