Otvoren konkurs za inovacije u oblasti klimatskih promena

Foto: https://pixabay.com

Najveći evropski akcelerator u oblasti čistih tehnologija „EIT Climate-KIC Accelerator“ pozvao je inovatore iz Srbije da se prijave na konkurs i predstave svoje ideje koje se odnose na klimatske promene.

Izabrani kandidati imaće priliku da se stručno usavršavaju, da prođu obuku za predstavljanje ideja, kao i da učestvuju u radionicama i međunarodnim „bootcamp“-ovima za mentorstvo i umrežavanje.

Oni koji prođu na konkursu dobiće pristup partnerima i mreži „Climate-KIC„-a, ali će imati i mogućnost da dobiju do 50.000 evra, pojedinačno za svaki tim ili startap.

Prijave na konkurs su do 27. januara ove godine.

EIT Climate-KIC Accelerator je podržan od Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju i namenjen je startapovima koji su osnovani pre najviše pet godina i imaju najmanje dva osnivača.

Namenjen je i timovima koji žele da osnuju startap koji bi se bavio novim tehnologijama ili uslugama sa visokim potencijalom za komercijalizaciju i uticajem na klimatske promene.

Ove godine konkurs je otvoren za prijave iz zemalja u okviru EIT Regional Innovation Schćeme (EIT RIS): Srbije, Bugarske, Grčkue, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Kipra, Estonije, Letonije, Malte, Portugala i Litvanije.

Srbija se pridružila mreži EIT RIS 2016. godine, a lokalni partner mreže je Privredna komora Srbije (PKS).

Izvor: Tanjug

Milisav Pajević