Otvoren konkurs za dostignuća u oblasti ekologije

Region

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine i energetike Hrvatske raspisalo je javni konkurs za dodelu priznanja i nagrada za dostignuća na području zaštite okoline u 2017. godini.

Biće nagrađeni najbolji projekti poslovnog sektora, jedinica lokalne samouprave, zadruga i vaspitno-obrazovnih ustanova. Prijave za dodelu priznanja i nagrada mogu podneti sve pravne i fizičke osobe. U poslovnom sektoru će se priznanja i nagrade dodeliti u četiri glavne kategorije – za doprinos zaštiti okoline kroz unapređenje ili realizaciju projekata u sistemima upravljanja, za novi proizvod i uslugu koji doprinose održivom razvoju, za primenu inovativnog rešenja u području proizvodnih procesa i metoda i za međunarodnu poslovnu saradnju. Kandidati za neku od prethodne četiri kategorije mogu se prijaviti i za dodatnu petu, za projekte koji značajno doprinose očuvanju biodiverziteta i prirodnih ekosistema.

Finalisti će učestvovati u takmičenju za Evropsku poslovnu nagradu za ekologiju koja se dodeljuje na nivou Evropske unije svake dve godine.

Rok za podnošenje prijava je 60 dana.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

izvor: mzoip.hr