Zašto je u Novom Sadu otvorena potpuno prazna prodavnica?

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Svi povremeno kažemo kako „nemamo šta da obučemo“, a zapravo neke stvari iz ormana uopšte ne nosimo.

Foto: Facebook (screensshot)

Rezultati nedavnih istraživanja potvrđuju masovnost ove pojave.  Istraživanjem je bilo obuhvaćeno više od 18.000 domaćinstava u 20 zemalja, a rezultati su pokazali da većina ljudi u poslednjih godinu dana nije nosila više od polovine svoje garderobe.

Šoping centar Promenada Novi Sad je, u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine, započeo akciju prikupljanja garderobe s ciljem motivisanja građana da one odevne komade koje ne nose doniraju u humanitarne svrhe. Akcija se odvija unutar šoping centra u radnji The Empty Shop.

Marketing menadžerka Promenade Novi Sad pozvala je sugrađane da se pridruže akciji. Odeća će biti poklonjena građanima Vojvodine kojima je najpotrebnija.

Sekretar Crvenog krsta Vojvodine Boško Mitrašinović podsetio je da postoje redovne akcije prikupljanja i podele polovne odeće i obuće u gradovima i opštinama u svih 45 organizacija Crvenog krsta.

The Empty Shop biće otvoren od 5. septembra do 5. oktobra 2019. godine u prizemlju šoping centra Promenada Novi Sad, gde će građani moći svakog dana, u periodu od 12 do 20 časova, moći da donesu čistu, ispravnu i ispeglanu garderobu koja im više ne treba.

Jelena Cvetić