Otvoren centar za obuku montera i rukovodilaca radova

Srbija

Image: 0191195969, License: Royalty free, Restrictions: Not available for license to or for use in the following territories: Argentina, Brazil, Chile, Costa Rica, Ecuador, Japan, Mexico, Peru, Spain, Uruguay and Venezuela. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for use in Corbis Merchandise., Property Release: No or not aplicable, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.com, Corbis

Generalni direktor JP EMS Nikola Petrović je pre dve nedelje u Kruševcu svečano otvorio Centar za obuku montera i rukovodilaca radova na DV. Centar, u kojem će se obučavati svi monteri i rukovodioci radova na DV u EMS-u, sastoji se od poligona za obuku, trim staze, fiskulturne sale, teretane, kao i sale za teorijsku obuku.

– Siguran sam da će vam obuke koje ćete proći na ovom poligonu pomoći da ubuduće na bezbedniji način obavljate svoj posao, kao i da ćemo od sada imati još bolje održavanje i duži vek dalekovoda – istakao je u svom obraćanju Nikola Petrović.

Novootvoreni Centar za obuku će omogućiti neprekidan proces stručnog usavršavanja montera u radnim operacijama održavanja dalekovoda, upoznavanje sa razvojem i novim tehnologijama, kao i usavršavanje u primeni mera bezbednosti i zdravlja na radu. Benefiti koje donosi su, između ostalog, podizanje nivoa obučenosti montera u radnim operacijama održavanja dalekovoda i povećanje pouzdanosti funkcionisanja dalekovoda, praćenje razvoja savremenih tehnologija i pravilno korišćenje svih funkcionalnosti Asset Management rešenja, kao i eliminisanje rizika neželjenih događaja i povreda prilikom izvršavanja radnih zadataka.

Do kraja godine planirano je ukupno šest termina interne obuke za ukupno 132 polaznika. Obuka traje tri dana i podrazumeva teorijska predavanja, praktične vežbe i provere znanja.

Izvor: ems.rs

Vesna Vukajlović