Otvoren Avantura park na planini Jastrebac

Vesti | Turizam | Srbija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je prošlog petka Avantura park na planini Jastrebac u čiju je izgradnju uloženo 37 miliona dinara.

Foto: pixabay

Ljajić je tom prilikom rekao da je otvaranje Avantura parka početak projekta čiji je cilj da se oživi turizam na planini Jastrebac i čitavom regionu.

On je naveo da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ovaj projekat finansiralo sa 25 miliona dinara, dok je grad Kruševac uložio 12 miliona dinara.

Niko nema iluzije da Jastrebac može da postane top destinacija, ali je ideja da se ovoj planini, u prvoj fazi, vrati epitet izletničke destinacije koji je nekada imala, rekao je on.

Potpredsednik Vlade je istakao da treba iskoristiti blizinu vodećih top turističkih destinacija, kao što su Kopaonik, Vrnjačka Banja, Niš i Sokobanja, kojima Jastrebac može da upotpuni sadržaj i poveća vanpansionsku potrošnju za turiste koji obilaze ovaj region.

Prema njegovim rečima, velika prednost Kruševca i Jastrepca će biti izgradnja Moravskog koridora koji će spajati istok i zapad Srbije, odnosno Koridore 10 i 11.

Ljajić je ukazao na to da se od 1. jula otvara novih 12 linija sa aerodroma u Nišu, kao i da će krajem juna početi sa radom za civilni saobraćaj i aerodrom Lađevci kod Kraljeva.

On je dodao da je u cilju povećanja broja gostiju potrebno povezati Jastrebac i sa Ribarskom banjom i sa Kruševcem, ali i da je potrebno povećati smeštajne kapacitete.

„Boravak turista nam se smanjuje u Ribarskoj banji, zbog nedostatka smeštajnih kapaciteta i nedostatka sadržaja. Mi taj sadržaj moramo da obogatimo u narednom periodu.

Ovo je korak u tom pravcu i verujem da ćemo zajedno sa gradom Kruševcem uspeti da svake godine dodatno osnažimo ponudu i turističku infrastrukturu i da će taj rezultat biti merljiv, poručio je Ljajić.

Milisav Pajević