Otvoren 14. Međunarodni festival organskih proizvoda Biofest

Vesti | Hrana | Srbija

Foto-ilustracija: Pixabay

Proglašenjem bioproizvođača i bioproizvoda godine u Subotici je otvoren 14. Međunarodni festival organskih proizvoda Biofest.

Ovogodišnji fokus je na Industriji informacionih tehnologija (IT) jednoj od najzdravijih privrednih grana u Srbiji koja beleži stalni rast.

S druge strane, kako je istaknuto, u poljoprivredi leže veliki potencijali, koji još uvek nisu iskorišćeni, posebno u organskoj proizvodnji, koja je u svetu, takođe, u stalnom porastu.

Organska poljoprivreda Srbije na jednom mestu i ove godine na subotičkom Biofestu donosi ono najbolje što organska industrija Srbije nudi.

Dvodnevni festival organske proizvodnje i ove godine okuplja stručnjake koji će na panel diskusijama suočiti stavove po pitanju digitalizacije u ovoj industriji, internet kupovine, ali i uticaja klimatskih promena.

Festival je organizovan po četrnaesti put, na Otvorenom univerzitetu, uz dodelu priznanja za bioproizvođača, odnosno bioproizvod godine, kao i obilazak organskih farmi u regionu Subotice, koja je pionir ove vrste poljoprivrede u Srbiji.

Izvor: RTV

Milisav Pajević