Otvaranje izložbe „Najlepše bašte Arilja“

Vesti | Srbija

ParkOpština Arilje sutra u 16 časova u Gradskom parku, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, uz podršku Švedske i međunarodne organizacije IMG, otvara  izložbu „Najlepše bašte Arilja“. Na izložbi će biti predstavljene fotografije bašti svih dama koje su učestvovale u takmičenju „Da li je vaša bašta najlepša?”, čiji je cilj bio da pokaže kako one brinu o svom okruženju i na taj način doprinose čistijem i lepšem Arilju.

Na izložbi će biti predstavljene fotografije bašti sa teritorije opštine Arilje, a stručan žiri će imati zadatak da odabere tri najlepše bašte, čije će „vlasnice“ biti nagrađene. Predviđene nagrade su: I mesto – baštenska ljuljaška, II mesto – set za roštilj, III mesto – baštenska ležaljka, dok će sve učesnice u takmičenju dobiti torbe-cegere. Pored izložbe, učenici osnovne škole „Stevan Čolović“ će izvesti predstavu/ radionicu na temu ekologije i važnosti reciklaže.

Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti: Zoran Todorović, predsednik opštine Arilje, Dragana Mehandžić, šef Odseka za sprovođenje i praćenje sprovođenja projekata finansiranih iz fondova EU i međunarodne pomoći u oblasti životne sredine, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, John Glazebrook, menadžer programa, International Management Group (IMG).

Vesna Vukajlović