Osmi integrisani godišnji izveštaj Titan cementare Kosjerić

Vesti | Održivi razvoj

Foto: Wikipedia/Danijela Lucic

Titan cementara Kosjerić predstavila je osmi integrisani godišnji izveštaj za 2017. godinu u okviru Dana otvorenih vrata fabrike, kako bi zainteresovanoj lokalnoj javnosti približila proces proizvodnje cementa, kao i mere zaštite životne sredine, ali i zdravlja i bezbednosti na radu koje kompanija primenjuje, saopštili su iz ove kompanije.

U Izveštaju se kaže da je cementara usmerena na održivi razvoj, objedinjen kroz ekonomske, ekološke i društvene ciljeve, zasnovane na kontinuiranom ulaganju u znanje i stalno usavršavanje, koji su tokom 2017. godine usaglašeni i sa Ciljevima održivog razvoja Globalnog dogovora UN.

Nastojeći da kontinuirano razvija strategiju odgovornog poslovanja, istovremeno prilagođavajući kvalitet i efikasnost izveštavanja, TCK je početkom 2018. godine, po treći put održala radni sastanak „Naša zajednica – naša odgovornost“, okupivši najvažnije društvene subjekte iz lokalne zajednice.

Upravljanje zaštitom životne sredine određuje vizija ekološke održivosti, kojoj su posvećena sistemska ulaganja u efikasno korišćenje vode i energije, očuvanje biodiverziteta i smanjenje emisija sa posledičnim uticajem na klimatske promene.

Posebna pažnja u Izveštaju posvećena je kvalitetu ambijentalnog vazduha u Kosjeriću i uticaju rada fabrike na parametre kvaliteta ambijentalnog vazduha u Kosjeriću, koji je van grejne sezone u Kosjeriću odličnog kvaliteta, znatno bolji nego na drugim mernim mestima.

Milisav Pajević