Opštine Ada i Inđija dobile sredstva za izradu novih istražno-eksploatacionih bušotina

Srbija | Hidro

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine 9. decembra 2015. godine objavio je odluku o dodeli bespovratnih finansijskih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata korišćenja raspoloživih hidrotermalnih resursa – izrada novih istražno-eksploatacionih bušotina.

Bespovratna podsticajna sredstva u iznosu od 13950000 dinara odobrena su opštini Inđija i opštini Ada. Opština Inđija dobila je 4 milionja dinara, dok je opštini Ada dodeljeno skoro 10 miliona dinara za izradu novih istražno-eksploatacionih bušotina.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je 18. novembra 2015. godine javni konkurs za sufinansiranje realizacije projekata korišćenja raspoloživih hidrotermalnih resursa – izrada novih istražno-eksploatacionih bušotina. Pravo učešća na konkursu imale su jedinice lokalne samouprave sa teritorije AP Vojodine. Ukupan iznos za raspodelu sredstava bio je 20 miliona dinara, dok je maksimalni iznos sredstava po projektu 10miliona dinara. Zainteresovane lokalne samouprave mogle su konkurisati samo sa jednim projektom.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs