Opština Lučane dobila specijalno vozilo od Vlade Japana

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivan Karić prisustvovao je ceremoniji predaje donacije Vlade Japana opštini Lučane koja je održana 11. decembra 2017. godine u Guči. U ime Vlade Japana, prvi sekretar Ambasade Japana u Srbiji Masajoši Jamoto predao je kombinovanu mašinu na upotrebu Javnom preduzeću „Dragačevo putevi Guča“, a vrednost donacije iznosi 69.360 evra.

Državni sekretar Ivan Karić ovom prilikom izrazio je zahvalnost Vladi Japana zbog višegodišnje pomoći Srbiji u oblasti zaštite životne sredine. Pri tom, istakao je da donacije koje doprinose rešavanju konkretnih problema u životu građana kao što je ova, u vidu specijalnog vozila dodeljenog opštini Lučani, predstavlja svojevrstan doprinos unapređenju životne sredine u Srbiji i ukupnog kvaliteta života u lokalnim zajednicama.

Kako je istakao direktor JP „Dragačevo putevi Guča“, zahvaljujući doniranoj mašini i obnovljenoj opremi, preduzeće će samostalno održavati puteve u svim vremenskim uslovima, i tako obezbediti kvalitetniji život građana.

Projekat opštine Lučani, odnosno donacija Vlade Republike Japana, realizovana je u okviru Programa za osnovne potrebe stanovništva – POPOS kroz koji je Vlada Japana od 1999. godine u Srbiji podržala 207 projekata u ukupnoj vrednosti od oko 12,4 miliona evra. Japan preko ovog programa podržava projekte u Srbiji koji doprinose ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje, a posebno unapređenju životne sredine, obrazovanja i socijalne zaštite.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević