Opština Titel rešava problem vodosnabdevanja

Vesti | Srbija

U Titelu je počela granja novog rezervoara za vodu koji će unaprediti vodosnabdevanje stanovnika Loka, Gardinovaca i Titela, a novi rezervoar od 250 kubika bio je neophodan da bi se sprečio pad pritiska i manjak vode u sistemu tokom letnjih meseci.

Foto: Opština Titel

Iz budžeta Opštine Titel za rezervoar za vodu izdvojeno je 4,5 miliona dinara a još 6,2 miliona izdvojila je vlada AP Vojvodine.

„Bilo je krajnje vreme da našim građanima omogućimo uredno snabdevanje vodom. Obećali smo da ćemo rešiti taj prioritetni problem i to će biti učinjeno“, kaže Dragan Božić, predsednik opštine Titel.

Novi rezervoar čija gradnja je već počela, i nova fabrika vode, koja će se graditi u narednom periodu rešiće višedecenijski problem s vodosnabdevanjem u Titelu.

„Na poslednjoj prošlogodišnjoj sednici Opštinskog veća u rebalansu budžeta izdvojeno je pet miliona dinara za izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju fabrike vode„, zaključio je Božić.

Pored toga, urađen je generalni projekat navodnjavanja Titelskog brega, što će, kako navodi Božić dovesti do ubrzanog razvoja poljoprivredne proizvodnje.

„Titel je poljoprivredna sredina. Najveći broj naših stanovnika bavi se nekom vrstom poljoprivredne proizvodnje. Navodnjavanje Titelskog brega doneće višestruku korist. Pored toga što će omogućiti veće prinose po hektaru, stvoriće se uslovi za gajenje više kultura, a naročito je značajno što će se stvoriti uslovi za razvoj voćarstva i vinogradarstva“, kaže Božić.

Izvor: RTV

Milisav Pajević