Korak ka boljem upravljanju ostacima hrane

Srbija | Događaji

Foto-ilustracija: Pixabay

NALED u saradnji sa Nemačkom razvojnom Agencijom GIZ i kompanijom Eso Tron sprovodi projekat „Ka boljem upravljanju ostacima od hrane u Republici Srbiji„. Cilj projekta je unapređenje okvirnih uslova za sakupljanje i reciklažu ostataka hrane koji nisu za ljudsku i životinjsku upotrebu.

Neki od govornika koji će se obratiti okupljenima su projektni menadžer NALED-a Slobodan Krstović i projektni menadžer GIZ OFR Sanela Veljkovski. Jan Mally iz kompanije Eso Tron podeliće svoja iskustva o upravljanju ostacima hrane u Republici Srbiji i Republici Sloveniji.

Okrugli sto će okupiti sve zainteresovane predstavnike iz redova institucija, lokalnih samouprava, sakupljača i reciklera. Svi predlozi i komentari će biti uključeni u „Analizu stanja i preporuka za bolje upravljanje ostacima od hrane u Republici Srbiji“ u cilju daljeg unapređenja primarne selekcije otpada i smanjenja ukupnog udela organskog u komunalnom otpadu što je jedan od zahteva postavljenih u pregovaračkom poglavlju 27 – životna sredina.

Manifestacija će se održati u utorak 23. aprila sa početkom u 11:30 u Hotelu Fontana u Novom Sadu.