Održano predavanje o savremenom pčelarstvu u Užicu

Vesti | Srbija

U okviru projekta edukacije poljoprivrednika sa teritorije grada Užica, u organizaciji grada Užica i Fondacije „Ana i Vlade Divac“, u petak su održana predavanja o savremenom pčelarstvu i stočarskoj proizvodnji mleka na farmama.

Foto: pixabay

Marko Stevanović, član Gradskog veća za poljoprivredu, naglasio je da je saradnja sa Fondacijom Divac, koja traje od 2016. godine i sa kojom su udružena sredstva od preko 11 miliona za razvoj poljoprivrede na području Užica, najviše za razvoj ovčarstva i kozarstva, izuzetno korisna i da je dala vidljive rezultate.

Ekonomski savetnik u Fondaciji „Ana i Vlade Divac“ Nada Obradović objasnila je da su predavanja ulaganje u znanje pčelara i stočara i da su značajna radi boljeg ostvarenja i onog materijalnog dela ulaganja u proizvodnju, bilo da je reč o ovčarstvu, kozarstvu, pčelarstvu:

„Ove godine u Užicu i još tri opštine nastavljamo poljoprivredni program koji je materijalan, jer proizvođači dobijaju pčelinja društva i opremu za razvoj pčelarstva.“

Inače, u toku je konkurs za pčelare u visini od četiri miliona dinara koji su organizovali i finansirali grad Užice i Fondacija „Ana i Vlade Divac“.

Milisav Pajević