Održana sednica Skupštine AP Vojvodine posvećena zaštiti životne sredine

Sednica skupstinavojvodine.gov.rs

U petak 4. marta 2016. godine održana je 51. sednica Skupštine AP Vojvodine na kojoj se razgovaralo o zaštiti životne sredine i prirodnih dobara.

Kako je saopšteno, na sednici je doneta odluka o Programu zaštite životne sredine AP Vojvodine za period od 2016. do 2025. godine, odluka o donošenju Prostornog plana područja posebne namene „Subotičke pustare i jezera“ i specijalnog rezervata prirode „Titelski breg“, odluka o izradi Prostornog plana područja posebne namene „Fruška Gora“ i predela izuzetnih odlika „Karaš-Nera“. Osim toga, doneta je i odluka o izradi Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora transportnog gasovoda Sabirna gasna stanica Tilva-Bela crkva sa elementima detaljne regulacije, kao i Pokrajinska skupštinska odluka o izradi Prostornog plana područja posebne namene kulturnog predela Sremski Karlovci.

Prihvaćen je tekst sporazuma o saradnji o međuregionalnom združivanju teritorijalnih samouprava na području sliva reke Tise sa odgovarajućim zaključcima, a usvojen je i Izveštaj o stanju prirode u AP Vojvodina za period od 2000. do 2014. godine sa zaklučcima Pokrajinske vlade.

Sandra Jovićević

foto: skupstinavojvodine.gov.rs