Održana republička skupština Sindikata komunalnih delatnosti

Vesti

Foto: Grad Požarevac

U Požarevcu je nedavno održana republička skupština Sindikata komunalnih delatnosti.

Na samom početku skupštine prisutne goste je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je istakao da je grad dosta uložio u javna komunalna preduzeća i da je odradio racionalizaciju zaposlenih u skladu sa zakonom u saradnji sa sindikatima i da je taj process urađen na najblaži mogući način u interesu radnika.

– Iluzorno je verovati da je uređenje bilo koje oblasti života u bilo kom gradu, bez obzira na njegovu veličinu, moguće bez jakih i organizovanih komunalnih preduzeća. Isto tako, uprkos razvoju mehanizacije i modernih tehnologija, ljudstvo je apsolutno nezamenjivo u procesu rada i njegove organizacije komunalnih preduzeća.

Znamo da su pojedini članovi vaših sindikata često izloženi izuzetno teškim uslovima. Znamo, da neretko čitavo radno vreme provode na otvorenom i da svoje poslove obavljaju i po vetru, kiši, snegu. Znamo i to da su vaše kolege u pojedinim zemljama bolje plaćene od vas i zato što znamo,

Požarevcu je izuzetno drago da i na ovaj način, kroz pružanje gostoprimstva ovom uvaženom skupu, može da pomogne da se stanje u oblasti komunalnih delatnosti barem malo popravi.Naš drugi način je dobra saradnja sa predstavnicima komunalnih preduzeća u Požarevcu, osluškivanje njihovih potreba i napor da, u skladu sa mogućnostima uložimo u njihov razvoj i modernizaciju.

Ulažući u komunalna preduzeća, znamo da ulažemo u osnovne civilizacijske tekovine i norme, u zadovoljne građane i život dostojan ljudskog bića u 21. veku, rekao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

Milan Grujić predsednik Sindikata komunalnih preduzeća Srbije pohvalio je Grad Požarevac za saradnju sa ovim sindikatom i što su uvek imali sluha za njihove potrebe i zahteve.

Sednici je prisutvovao i Ljubisav Obrović predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Izvor: Grad Požarevac

Milisav Pajević