Održana radionica o unapređenju investicija u sektor MSPD

Srbija

17-12-2015-Invest horizon

U prostorijama Privredne komore Srbije 16. decembra 2015. godine održana je radionica „Unapređenje investicija – Horizon 2020: novi alati i instrumenti za MSPD“.

Rukovodilac Centra za mala i srednja privredna društva Privredne komore Srbije gospodin Aleksandar Gračanac izjavio je da je Privredna komora Srbije odabrana da uz šest privrednih komora iz Evropske unije kao podugovarač realizuje seminare u okviru projekta INVESTHORIZONT čiji je cilj pripremanje i lakši pristup sektora malih i srednjih preduzeća inovativnim investiranjima u oblastima za koje će biti namenjen program. Kako je dodao, po 50 kompanija iz 6 zemalja imaće na raspolaganju sredstva u iznosu od oko 25 miliona evra, a nakon održanih seminara i edukacija biće razmotreni svi aspekti projekta.

Samostalni savetnik u Centru za EU integracije gospođa Jovana Stanojević prezentovala je poseban segment programa, Instrument za mala i srednja preduzeća čiji je cilj finansijska podrška malim i srednjim preduzećima koja žele da povećaju svoju konkurentnost ulaganjem u istraživačke i razvojne aktivnosti.

U okviru radionice „Unapređenje investicija – Horizon 2020: novi alati i instrumenti za MSPD“ bilo je reči i o investicijama u ekologiju, konkurentskoj prednosti, porezima u funkciji investicionog podsticaja.

Sandra Jovićević

foto: pks.rs